İl İl lezzet listesi 443827efs

Join the forum, it's quick and easy

İl İl lezzet listesi 443827efs

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    İl İl lezzet listesi

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 233
    Rap Puanı : 752
    Kayıt tarihi : 13/01/10
    Yaş : 28

    İl İl lezzet listesi Empty İl İl lezzet listesi

    Mesaj tarafından Admin C.tesi Şub. 06, 2010 8:31 am

    il il lezzet listesi;
    Adana:Adana kebabı çok ünlüdür. Bunun yanında bol yeşillik, ezme, salata yenir ve mevsimine göre ayran veya yöreye özgü şalgam suyu içilir. Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, çingene kebabı, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerindendir.

    Antalya: Antalya usulü piyaz, arap kadayıfı, karpuz
    kabuğu reçeli, bergamut reçeli.

    Ardahan: Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı,
    pişi, kuymak (mıhlama)

    Artvin: Laz böreği, hınkal, çergebaz, gendima, herisa,
    şilav, hasuta, kaysefe, zurbiyet, püşürük çorbası,
    soğan harşosu, çinçar çorbası

    Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği,
    yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması,
    arapsaçı

    Balıkesir: Tirit, sura, saçaklı mantı, peynirli
    patlıcan, zerde tatlısı, mafiş tatlısı, börülce
    ekşilemesi.

    Bartın: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak
    burması, Amasra salatası.

    Batman: Bumbar, Þam börek, perde pilavı.

    Bayburt: Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi
    lahana, lor dolması, yalancı dolma.

    Bilecik: Büzme, ovmaç çorbası, keklik kebabı, piruhi,
    samsı, pancar pekmezi, köpük helvası, kıtırcı helvası,

    Bingöl: Dut pekmezi

    Bitlis: Büryan kebabı, şekalok yemeği, çorti köftesi,
    gari aşı, glorik, gebol, çireş pancarı, kengerli
    pilav,

    Bolu: Yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, acı su
    bazlamacı, çantıklı pide, kedi batmaz, orman kebabı,
    kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte,
    kaşık atmaç, bakla çullaması, paşa pilavı, kabak
    hoşafı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık
    şurubu, Bolu Beyi tatlısı, uğut tatlısı.

    Burdur: Testi kebabı, kabak helvası, Burdur
    muhallebisi.

    Bursa: Ekşili baş çorbası, etli gavata, kestaneli etli
    lahana dolması, mısır unu sarması, kaşarlı pırasa,
    patlıcan silkmesi, Inegöl köftesi, yörük kebabı,
    yufkalı hindi, ciğer sarması, Cennet köşkü, dilber
    dudağı, Kemalpaşa peynir tatlısı, incir dolması,
    zerde, kaymaçina, hamur bamyası, asude, dızmana.

    Çanakkale: Bakla keşkeği, tumbi, turp otu salatası,
    kaçamak, lakerda, erik macunu, ahlat suyu.

    Çankırı: Yaren güveci, mıkla, tutmaç, yumurta tatlısı.

    Çorum: Leblebi, yanıç, cızlak, kömbe, hingal, borhani,
    helise, çullama, Iskilip dolması, kara çuval helvası,
    teltel.

    Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu
    patlıcan gömmesi, sura, gındıra çorbası.
    Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan
    meftunesi.

    Düzce: Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği,
    şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.

    Edirne: Badem ezmesi, mamzama, akıtma, hardaliye,
    satır kebabı.

    Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi

    Erzurum: Çağ kebabı, den çorbası, hıngel, herle aşı,
    çeç pancarı, çaşır,

    Eskişehir: Çiğ börek, abısta, harşıl, yufkalı büryan,
    met helvası.

    Gaziantep: Alinazik kebabı, keme kebabı, yeni dünya
    kebabı, simit kebabı, antep fıstığı, baklava

    Giresun: Fındık, hamsi böreği, çalıçileği çorbası,
    mendek çorbası, yağlaş, karalahana diblesi, kiraz
    tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği, fasulye
    turşusu.

    Gümüşhane: Köme, kuşburnu, dut pekmezi, dut pestili,
    lemis, haşıl, kanzılı börek, siron.

    Hakkari: Gulul çorbası, kepaye, jaji, lalepet, duğeba,
    kiflik.

    Hatay: Kaytaz böreği, taş kadayıf, kereviç, semirsek,
    kuş gözü.

    Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık,
    salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçeli.

    Isparta: Miyane, sakala sarkan, tapalak, banak,
    kabine, kuyruğu sulu, samsa, tosmankara, derdimi alan.

    Istanbul: Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi,
    uykuluk, badem ezmesi, beyinli Beykoz kebabı.

    Izmir: Kumru, Ayvalık tostu, sura, Izmir köftesi,
    papaz yahnisi, mücmeri, radika salatası, gerdan
    tatlısı.

    Kahramanmaraş: Dövme dondurma, biber, tarhana, leğen
    çorbası, tirşik çorbası, Maraş paçası, pıtpıt lapası,
    sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, ilende, hapısa,
    ravanda.

    Karabük: Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, göbü,
    kara mancar, katlaç, malak, perohi, şaptak,

    Karaman: Batırık, bidik, Ermenek helvası,cibe ve
    ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, mülükü,
    paraköfte,

    Kars: Bal, kaymak, kaşar, gravyer, herre (un çorbası),
    hangel, haşıl, feselli, tandırda kaz çekmesi, piti.

    Kastamonu: Banduma, simit tiridi, köle hamuru, cırık
    tatlısı, delioğlan sarığı, fincan böreği, haluçga,
    avuz, şurra

    Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı, pehli, yağbari, pöç,
    kovalama, üzüm yemeği, fincan ağzı, nevzine, aside,.

    Kırıkkale: Alazlama, kömbe, külleme, batallaş, çalma,
    sarığı burma.

    Kırklareli: Sulu kaçamak, kuru kaçamak, kaymakçına,
    külür, plaska, ısırgan otu çorbası, bıldırcın kağıt
    kebabı,

    Kırşehir: Keykef, temal.

    Kilis: Þıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı
    malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru,
    firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı
    (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası

    Kocaeli: Kandıra yoğurdu, pişmaniye, saray helvası,
    otur fatma tatlısı, çiğceli kavurma.

    Konya: Düğün yemeği, etli ekmek

    Kütahya: Cimcik, dolamber böreği, namaz dolması,
    gökçümen hamursuzu, tosunum, kızılcık çorbası, tekke
    çorbası, çene çarpan çorbası, kötdür tatlısı.

    Malatya: Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke,
    taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez
    köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi,
    zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması,
    kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.

    Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli
    pide, otlu pide, Manisa kebabı.

    Mardin: Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (içli
    köfte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye

    Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici, zahter.

    Muğla: Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen,
    çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan,
    ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu
    börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel,
    dülek reçeli.

    Muş: Muş köftesi, çorti aşı

    Nevşehir: Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye,
    kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası,
    sızgıt

    Niğde: Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme,
    unlu söğürme, papara, cılbır, halveter, kaşık
    kayganası

    Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca
    mıhlaması, galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır
    yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi,
    pallabye.

    Osmaniye: Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar,
    çiçcire, etli kömbe.

    Rize: Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi
    çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura

    Sakarya: Pekmez, yoğurt

    Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı,
    mısır çorbası, kocakarı gerdanı.

    Siirt: Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı

    Sinop: Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika

    Sivas: Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu

    Şanlıurfa: Isot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, urfa
    kebabı

    Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre,
    bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz.

    Tekirdağ: Tekirdağ köftesi

    Tokat: Tokat kebabı, bacaklı çorba

    Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi

    Tunceli: Ovacık dağ sarımsağı, Þavak tulum peyniri,
    Pülümür balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut,
    patila,

    Uşak: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur

    Van: Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme,
    senseger

    Yalova: Yalova köftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu
    şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, papa , silohto,
    paponi,

    Yozgat: Testi kebabı, arabaşı

    Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek
    simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 4:19 pm